Retrat d’estudi de Pere Riera Soler, fundador de l’Espiga de Les Corts

CODI DE REFERÈNCIA: MTAA_SCELC_0008
NOM DE L’OBJECTE: Fotografia
AUTORS / PARTICIPANTS: Fotògraf desconegut
MATERIALS / TÈCNICA: 1 fotografia química
LLOC: Barcelona
DATA: ca.1930
VOLUM I MIDES: 1 fotografia química, 15,5x10,5cm
ENTITAT: Societat Coral L’espiga de Les Corts
PARAULES CLAU:
DESCARREGA'T LA FITXA
BIBLIOGRAFIA: Joan Hugué i Rovirosa (2003): L’Espiga: 75 anys d’història (Societat Coral l’Espiga de Les Corts), editat per l'autor, 416 p.
DESCRIPCIÓ:

Pere Piera Soler, nascut a Arenys de Mar en 1874. Molt aviat es traslladà amb la seva familia a Barcelona, al barri de Les Corts. Treballà en l’empresa familiar de fabricació de teules i després fou funcionari. En Pere Riera motivat per intentar que el jovent no marxés del barri cap altres indrets per gaudir del temps d’esbarjo, es va dedicar profusament a organitzar actes i festes: “valls de disfresses de carnaval”, “cavalcades de reis”, etc. durant molts anys al barri. Fundador de la nostra coral L’Espiga de les Corts, també ho va ser del Club de Futbol Cortsenc. Segons sembla, va aconseguir el seu objectiu i el jovent gaudia i gaudia amb ganes de les seves iniciatives.

Ens queda d’ell el record d’un home descrit com de caràcter amable, optimista i ple d’humor, un home proper i senzill a qui els cortsencs anomenaven “pare Peret” i que va deixar la seva impronta de germanor a la nostra coral que encara avui en dia perdura. Fundador i 1r President de L’Espiga 1924 fins al 1936.

 AUTORIA DE LA DESCRIPCIÓ: Manel Ollés, Mercè EstruchAjuda’ns a documentar

Si tens alguna dada o informació que pugui complementar la informació difosa en aquest portal sobre el patrimoni dels Ateneus, et convidem a formar part d’aquest projecte participatiu impulsat per la Federació d’Ateneus de Catalunya. A través d’aquest formulari, podràs contribuir a la millora de la informació.