Dues fotografies de l’estendard Coro la Espiga de las Corts. Imatges retocades per impressions

CODI DE REFERÈNCIA: MTAA_SCELC_0007
NOM DE L’OBJECTE: Fotografia
AUTORS / PARTICIPANTS: Autor desconegut
MATERIALS / TÈCNICA: Roba de domàs setinat, brodada amb relleu o sobrepujada amb fils de cotó, seda, plata i or i les inscrustacions de perles.
LLOC: Barcelona
DATA: 10.10.1926
VOLUM I MIDES: 2 exemplars, no informat
ENTITAT: Societat Coral L’espiga de Les Corts
PARAULES CLAU:
DESCARREGA'T LA FITXA
BIBLIOGRAFIA: Joan Hugué i Rovirosa (2003): L’Espiga: 75 anys d’història (Societat Coral l’Espiga de Les Corts), editat per l'autor, 416 p.
DESCRIPCIÓ:

L’any 1924 es va iniciar el camí del nostre cor amb el nom de grup cantaire Cortsenc, el 1926 varen entrar a formar part del Centre Familiar de les Corts (Casinet), integrant-se en la Secció artística del Centre, a les hores va prendre el nom oficial de “Coro la Espiga de las Corts” i es va dotar del pertinent estendard per tal de representar-la, amb el respecte i la dignitat que requeria a tots els actes i celebracions que participava. Es va beneir el dia 10 d’octubre de l’any 1926, a l’Esglèsia Parroquial de la Mare de Déu del Remei. Aquest estendard ens acompanya encara avui en dia en el nostre local, i malgrat que ja no surt amb nosaltres, ja que va ser jubilat l’any 1955 per un de nou, segueix presidint les nostres activitats. La senyera de l’estendard és feta de roba de domàs setinat, brodada amb relleu o sobrepujada. Els fils de cotó, seda, plata i or i les incrustacions de perles es combinen harmoniosament donant realitat i bellesa a tot el que representen. En el centre hi ha l’escut de les Corts, quan es va confeccionar, l’estendard portava una corona reial ques es va substituir, suposadament per qüestions polítiques, per les dues roselles que hi figuren actualment; a la part superior hi-ha brodada una corona de roses blanques, al seu interior dues roselles vermelles i una espiga brodada en or; la llegenda hi-diu: Coro La Espiga de Las corts. Al revers una gran clau de Sol que sembla sortir d’una partitura mig caragolada que té com a fons, i la la llegenda que hi-diu: Casino Las Corts Seccion Artística.

AUTORIA DE LA DESCRIPCIÓ: Manel Ollés, Mercè Estruch



Ajuda’ns a documentar

Si tens alguna dada o informació que pugui complementar la informació difosa en aquest portal sobre el patrimoni dels Ateneus, et convidem a formar part d’aquest projecte participatiu impulsat per la Federació d’Ateneus de Catalunya. A través d’aquest formulari, podràs contribuir a la millora de la informació.