Llistat d’obres presentades pel Círculo Artístico a l’Exposició Nacional de 1917

CODI DE REFERÈNCIA: MTAA_RCA_0019
NOM DE L’OBJECTE: Text
AUTORS / PARTICIPANTS: Frederic Masriera
MATERIALS / TÈCNICA: Paper, text manuscrit
LLOC: Barcelona
DATA: 1917
VOLUM I MIDES: 1 exemplar, 3p.,27 x 21,2 cm
ENTITAT: Reial Cercle Artistic
PARAULES CLAU:
DESCARREGA'T LA FITXA
BIBLIOGRAFIA: Maria Isabel Marín Silvestre (2006): Cercle Artístic de Barcelona. Primera aproximació a 125 anys d'història, Reial Cercle Artístic, Barcelona.
DESCRIPCIÓ:

Llistat d’obres presentades pel Círculo Artístico a l’Exposició Nacional de 1917.

El president Lluís Masriera, l’1 d’abril de 1917 va signar una circular dirigida als socis amb motiu de la celebració de l’Exposició Nacional de Bellas Artes, i es va organitzar una tramesa col·lectiva a Madrid, de les obres dels socis que volien participar al certamen, prèvia exposició al Cercle Artístic.

La relació dels artistes, les obres dels quals foren presentades pel Cercle i admeses a l’exposició Nacional fou dels pintors, Aragay, Badia, Bonell, Cànovas, Capdevila, Cardona, Cardunets, Carles, Agapit Casas Abarca, Pere Casas Abarca, Cortés, Escuder, de Ferrater, Eduard Ferrer, Santiago Ferrer, Gili i Roig, Larraga, de Lasarte, López Fernández, Martí Garcés, Mascort, Lluís Masriera, Julio Moisés F. de Villasante, Montoriol, Ortí, Pascual, Pignenburg, Puig Perucho, Ràfols, Emili Tersol, Josep Tersol, Tolosa, Urbezo, Ricard Urgell, Vancells i Vázquez, els quals agrupaven un nombre de cinquanta-set obres entre pintura i gravat, i els escultors, Anton, Bassas, Cardona, Marès i Socies que en sumaven set. El document està signat per Frederic Masriera com a representant a Madrid el 21 de maig de 1917.

 AUTOR DE LA DESCRIPCIÓ: Ma. Isabel MarínAjuda’ns a documentar

Si tens alguna dada o informació que pugui complementar la informació difosa en aquest portal sobre el patrimoni dels Ateneus, et convidem a formar part d’aquest projecte participatiu impulsat per la Federació d’Ateneus de Catalunya. A través d’aquest formulari, podràs contribuir a la millora de la informació.