Retrat de grup de l’Orfeó Sarrianenc a les Escoles Pies de Sarrià després del concert fet amb motiu de la Primera Comunió de cantaires i alumnes de l’escola

CODI DE REFERÈNCIA: MTAA_ACCSVS_0004
NOM DE L’OBJECTE: Fotografia
AUTORS / PARTICIPANTS: Fotògraf desconegut
MATERIALS / TÈCNICA: 1 fotografia química
LLOC: Escoles Pies de Sarrià, Barcelona
DATA: 13.05.1920
VOLUM I MIDES: 1 unitat, 21 x 15 cm
ENTITAT: Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià
PARAULES CLAU:
DESCARREGA'T LA FITXA
BIBLIOGRAFIA: Llibre d'Or de l'Estel de Natzaret. 100 anys a Sarrià (1907-2007). Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià, 2006. https://beteve.cat/btv-noticies-73/100-anys-orfeo-sarrianenc/
DESCRIPCIÓ:

La manca de documentació històrica del Centre i Teatre de Sarrià també inclou la manca d’imatges i fotografies. La primera imatge de l’Orfeó és de 1920. Segons informa la premsa de l’època, es tracta d’una fotografia realitzada a les Escoles Pies de Sarrià, en la celebració de la Primera Comunió dels alumnes. Tres fileres de nens i nenes seuen als peus dels cantaires, que resten dempeus, en una típica imatge de record de l’època.

La fotografia té, però, una particularitat. Tots els membres de l’Orfeó que van participar en la celebració són ben visibles i identificables menys un. La cara del tercer personatge a l’esquerra del penó ha estat enfosquida per fer-la irreconeixible. Es tracta precisament del director de la massa coral, Mn Àngel Obiols, l’única personalitat de l’Orfeó de la qual coneixem la trajectòria. Ignorem les raons i circumstàncies que van fer amagar el seu rostre en aquesta fotografia, però podem suposar que el fet té a veure amb la seva condició d’eclesiàstic i les vicissituds viscudes per aquestes persones durant la guerra civil.

AUTORIA DE LA DESCRIPCIÓ: Llorenç Codern, Montserrat Morera.Ajuda’ns a documentar

Si tens alguna dada o informació que pugui complementar la informació difosa en aquest portal sobre el patrimoni dels Ateneus, et convidem a formar part d’aquest projecte participatiu impulsat per la Federació d’Ateneus de Catalunya. A través d’aquest formulari, podràs contribuir a la millora de la informació.