Corbata de l’estendard de l’Espiga de Les Corts

CODI DE REFERÈNCIA: MTAA_SCELC_0009
NOM DE L’OBJECTE: Corbata de l’estendard de l’Espiga de Les Corts
AUTORS / PARTICIPANTS: Autor desconegut
MATERIALS / TÈCNICA: no informat
LLOC: Barcelona
DATA: 10.04.1926
VOLUM I MIDES: 1 exemplar, no informat
ENTITAT: Societat Coral L’espiga de Les Corts
PARAULES CLAU:
DESCARREGA'T LA FITXA
BIBLIOGRAFIA: Joan Hugué i Rovirosa (2003): L’Espiga: 75 anys d’història (Societat Coral l’Espiga de Les Corts), editat per l'autor, 416 p.
DESCRIPCIÓ:

Corbata de l’Espiga de Les Corts, Primer Premi en el concurs de Caramelles organitzat per l’Ajuntament de Barcelona en 1926. El grup de cantaires va interpretar el Salut Cantors del mestre Thomàs, com a peça obligada, i com a peça lliure, va ser La Sega, del mestre compositor Nicanor Pérez. Aquesta darrera obra, el mestre al.ludit, la va escriure i dedicar a l’entitat. Aquest premi, obtingut el primer any de pertànyer al Casinet, va originar una gran popularitat de la coral dins el barri.

A un costat es llegeix els noms dels padrins de l’estendard: Josefina Ferrer i Albiol, filla d’en Josep Ferrer i Pastor-president del Casinet de Les Corts- i en Leopold Planell i Porqueres, propietari de Cristalleries Planell. A l’altre costat indica: Primer premio Concurso Caramellas. Excmo. Ayuntamiento Barcelona 10-04-1926.

AUTORIA DE LA DESCRIPCIÓ: Manel Ollés, Mercè EstruchAjuda’ns a documentar

Si tens alguna dada o informació que pugui complementar la informació difosa en aquest portal sobre el patrimoni dels Ateneus, et convidem a formar part d’aquest projecte participatiu impulsat per la Federació d’Ateneus de Catalunya. A través d’aquest formulari, podràs contribuir a la millora de la informació.