Celebració de la Rifa del Gall al Centre

CODI DE REFERÈNCIA: MTAA_CSPA_0027
NOM DE L’OBJECTE: Fotografia
AUTORS / PARTICIPANTS: Fotògraf desconegut
MATERIALS / TÈCNICA: 1 fotografia química
LLOC: Sala cafè del Centre Sant Pere Apòstol
DATA: desembre 1948
VOLUM I MIDES: 1 unitat, 17,5 cm. X 23,5 cm.
ENTITAT: Centre Sant Pere Apòstol
PARAULES CLAU:
DESCARREGA'T LA FITXA
BIBLIOGRAFIA: Miquel Costabella (2017):Centre Sant Pere Apòstol. 125 anys -Del segle XIX al segle XXI. 1892-2017- Ed. Centre Sant Pere Apòstol, Barcelona.
DESCRIPCIÓ:

Les fotografies de l’acte estan fetes a la sala cafè, si bé la festa es feia al teatre per nadal.

El sorteig es feia entre els nois que tenien números per a la rifa. Els números s’aconseguien entre setmana i els diumenges. Entre setmana assistint a les xerrades de catequesi i els diumenges assistint a missa. El Centre guarda algunes fotografies que mostren la catequesi. Cada cop se’ls donava un número. Entre els nois que tenien més números (per tant havien estat presents en molts d’aquests actes) es rifaven 3 galls vius i 6 lots amb queviures.

A la fotografia es pot veure els nens amb el seu gall així com queviures amb cava damunt la taula del darrera.

A la fotografia de 1948 el mossèn pare Torrent acompanya els nens premiats, els socis Josep M. Rodríguez, Paco Àngel i Pasqual Latorre.

AUTOR DE LA DESCRIPCIÓ: Salvador Teis, Teresa BaltàAjuda’ns a documentar

Si tens alguna dada o informació que pugui complementar la informació difosa en aquest portal sobre el patrimoni dels Ateneus, et convidem a formar part d’aquest projecte participatiu impulsat per la Federació d’Ateneus de Catalunya. A través d’aquest formulari, podràs contribuir a la millora de la informació.