Antic teló de teatre pintat amb un racó de Barcelona

CODI DE REFERÈNCIA: MTAA_LLH_0022
NOM DE L’OBJECTE: Teló
AUTORS / PARTICIPANTS: Taller d’Escenografia dels Germans Salvador (Joan Salvador Collado i Josep Salvador Collado)
MATERIALS / TÈCNICA: Decorat pintats sobre teixit de cotó
LLOC: Taller d’Escenografia dels Germans Salvador, Barcelona
DATA: 1943-1950
VOLUM I MIDES: 1 exemplar, 11 metres d’amplada per 7 metres d’alçada
ENTITAT: Lluïsos d’Horta
PARAULES CLAU:
DESCARREGA'T LA FITXA
INVENTARI
DESCRIPCIÓ:

Aquest decorat pertany a una col·lecció de més de 100 decorats -fins ara catalogats- que conserva l’entitat i que representa una valuosa mostra dels treballs artístics d’escenografia del segle passat, realitzada pels grans escenògrafs catalans de l’època com el Taller d’Escenografia dels Germans Salvador que van obrir l’any 1942.

Uns determinats decorats son emprats cada any, al voltant de Nadal en les tradicionals representacions dels Pastorets.

També els diferents grups teatrals dels Lluïsos d’Horta (infantils, juvenils i adults) els fan servir moltes vegades pel muntatge dels seus espectacles.

Actualment s’ha iniciat la catalogació i documentació per part de l’equip tècnic dels Lluïsos d’Horta, així com la Comissió de Recerca Històrica de l’entitat. Existeixen telons de teixit de cotó i paper en procès d’estudi.Ajuda’ns a documentar

Si tens alguna dada o informació que pugui complementar la informació difosa en aquest portal sobre el patrimoni dels Ateneus, et convidem a formar part d’aquest projecte participatiu impulsat per la Federació d’Ateneus de Catalunya. A través d’aquest formulari, podràs contribuir a la millora de la informació.